-

Isä

Kesto
1 h 37 min
Ikäraja
Liput
12

Näytösajat

Su 19.09. klo 14:00 Paikkoja rajoitetusti
Ma 20.09. klo 18:30 Paikkoja rajoitetusti
Ke 22.09. klo 15:00 Paikkoja rajoitetusti
To 23.09. klo 17:45 Paikkoja rajoitetusti

Lajityyppi:

Draama

Ohjaus:

Florian Zeller

Käsikirjoitus:

Florian Zeller, Christopher Hampton

Näyttelijät:

Anthony Hopkins, Olivia Colman, Rufus Sewell, Imogen Poots, Mark Gatiss, Olivia Williams

Isä Juliste

Anthony (Oscar-voittaja Anthony Hopkins) on oikukas ja tavattoman itsenäinen 81-vuotias Lontoossa asuva mies. Anthony ei lainkaan kaihda näyttää kerta toisensa jälkeen ovea hoitajille, joita hänen tyttärensä Anne (Oscar-voittaja Olivia Colman) palkkaa ikääntyvän isänsä avuksi. Kun Anne joutuu muuttamaan Pariisiin, on avuntarve akuutti, mutta kuinka saada itsepäinen isä hyväksymään tilanne? Kun Anthony yrittää ymmärtää mitä kaikkea hänen ympärillään tapahtuu, hän ajautuu epäilemään läheisiään, omaa muistiaan ja sitä mistä pala palalta murenevassa arjessa onkaan kyse. Tytär Anne puolestaan kamppailee lujasti yrittäessään tehdä oikeita valintoja.
Koskettava ja intiimi draamaelokuva ISÄ (The Father) on näyttelijätyön juhlaa. Elokuva perustuu samannimiseen, palkittuun näytelmään, joka sekin on elokuvan ohjanneen ja käsikirjoittaneen Florian Zellerin käsialaa. Elokuvan musiikista vastaa mestarillinen Ludovico Einaudi.

ISÄ palkittiin OSCARILLA PARHAAN MIESPÄÄOSAN (Anthony Hopkins) ja PARHAAN SOVITETUN KÄSIKIRJOITUKSEN (Florian Zeller, Christopher Hampton) kategorioissa. Kaikkineen kuusi OSCAR-ehdokkuutta saanut ISÄ palkittiin myös kahdella BAFTAlla ja se on voittanut palkintoja lukuisilla festivaaleilla.